You are currently viewing Sokaktaki çocukların fotoğrafı nasıl çekilir?

Belki de en ilginç fotoğraflar sokaktaki çocukların fotoğraflarını çekerek elde edilebilir. Mükemmel aydınlatma, çocuk daha arsız davranır, özgürce hareket eder ve kural olarak bazı ilginç aktivitelere kapılır. Çocuklar parkta, kaydırakta veya salıncakta gezerken, nehirde yüzerken, hayvanat bahçesini ziyaret ederken fotoğraf çekilebilir, genel olarak fotoğrafçının hayal gücü sınırsızdır.

Vesika:

Acemi fotoğrafçıların en yaygın hatası, bir portreyi yakın mesafeden fotoğraflamak, bu da yüzün sanki bir büyüteçle büyütülmüş gibi görünmesine neden oluyor, çünkü kısa mesafelerdeki optikler, görüntünün farklı noktalarından farklı mesafeler olduğunda geometrik bozulmalar veriyor. lense dönük. Çocuktan uzaklaşıp onun figürünü yakınlaştırırsanız çok daha iyi olacaktır.

Arka ışıkta fotoğraf çekerken (güneş gerideyken), en zor şey figürün güneşten uzak olan kısmının eşit şekilde aydınlatılmasını sağlamaktır. Genellikle güneşin karşısındaki her şey gölgede kalır ve fotoğrafta karanlık veya daha da kötüsü siyah çıkar.

Bu durumda reflektör veya flaş kullanmak en iyisidir. Bu arada, profesyonel SLR fotoğraf makineleri satın alan birçok kişi yerleşik flaşı kullanmayı bırakıyor ve kısmen haklılar. Örneğin karanlıkta kullanmak, aydınlattığı tüm nesnelerin düzleşmesi, doğal renklerini kaybetmesi ve aşırı pozlama nedeniyle bazı detayların tamamen kaybolmasıyla tehdit eder. Bununla birlikte, böyle bir salgının ustalıkla ele alınması bazı durumlarda yardımcı bile olabilir. Sadece birkaç nüansı bilmeniz gerekiyor. Öncelikle yukarıda yazılanlardan da anlaşılacağı gibi karanlıkta flaş kullanmamalısınız, aksi takdirde öndeki nesne aydınlatılacak ve arkadaki nesne karanlığa “düşecektir”. Ancak fotoğrafçılıkta arka plan çok önemli bir rol oynuyor! İkinci olarak flaş gücü ayarlanabiliyor. Örneğin, arka ışıkta fotoğraf çekerken, ışığın kalitesine bağlı olarak, sadece şekli biraz aydınlatmak için gücünü azaltabilirsiniz.

Tür fotoğrafçılığı:

Tür portresi çekerken çocuktan çok uzaklaşmamalısınız, aranızda 10 metreden fazla mesafe olmamalıdır. Aksi takdirde, fotoğraftaki çocuk arka planın geri kalanına göre çok küçük çıkacak ve fotoğrafın anlamı kaybolacaktır – sadece manzarayı çekmek daha iyi olacaktır. Sonuçta ana konu bir çocuksa fotoğrafın en az üçte birini kaplaması gerekiyor.

Çocuğu kendi başına bırakmaya çalışın. Böylece kendisini takip eden merceği unutacak, rahatlayacak ve daha doğal hale gelecektir.

Örneğin ona bir uçurtma verip onunla birlikte koşmasını isteyebilirsiniz. Her zaman arka plana dikkat edin. Çocukları fotoğraflarken arka planda doğayı, diğer çocukları veya oyun alanını görmek çok daha mantıklıdır, ancak bir bira tezgahı veya çöp kutusunu görmek çok daha mantıklıdır. İlginç olmayan bir arka plan, kamera ayarları kullanılarak bulanıklaştırılabilir veya fotoğraf çekmek için farklı bir yer seçebilirsiniz. Ayrıca arka planın bebeğin kıyafetleriyle aynı renkte olmadığından emin olmaya çalışın, aksi takdirde arka plan fotoğrafta birleşecek ve bebek “kaybolacaktır”. Çevrenizdeki nesneleri ve çocuğunuzu kullanın. Örneğin, bir bahçe bankı, kum havuzu veya bisiklet. Tür portresinde çerçevenin nesnelerle doğru bir şekilde doldurulması önemlidir, bu fotoğraflarınızı çeşitlendirecektir.

Hareket halinde fotoğraf çekmek:

Hareketli bir nesneyi çekerken çok ilginç bir teknik var. Koşan bir çocuğu kameranızla “takip ederseniz”, koşan figürün odakta olduğu ve arka planın bulanık olduğu bir fotoğraf çekme şansınız yüksektir. Buna kablo çekimi denir (bununla ilgili daha sonra ayrı bir yazı yazacağım). Enstantane hızını yaklaşık 1/60 veya daha düşük bir değere ayarlamak daha iyidir.

Kamera ayarları:

  • Bir portreyi fotoğraflamak için temel parametreler: odak uzaklığı 80-150 mm (veya eşdeğeri dijital); çocuğa en uygun mesafe 1,5-2 metredir; deklanşör hızı 1/60’tan fazla değil ve aktif bir çocuk için 1/125; diyafram açıklığı 2,8-4,0.
  • Bir tür portresinin fotoğrafını çekmek için kamera ayarları: odak uzaklığı 35-50 mm (veya eşdeğeri dijital); çocuğa olan mesafe 10 metreden fazla değil, enstantane hızı 1/60 veya daha kısa; diyafram 8, 0-32.
  • Beyaz dengesini (WB) unutmayın. Bulutlu havalarda fotoğraf çekerken uygun BB değerini ayarlamayı unutmayın. Buna dikkat etmezseniz fotoğrafın renkleri mavimsi, soğuk veya dünyevi bir ton alacaktır. Elbette Photoshop’ta bu kısmen düzeltilebilir ancak bunu hemen öngörmek çok daha iyidir. Aynı durum gölgelerde vb. çekim yapmak için de geçerlidir.

Ve son olarak hava durumu hakkında:

Bana göre hava bebeğin ruh halini ve hatta sizin ruh halinizi etkilememeli.Kışın her zaman sıcak, neşeli şapkalar, eşarplar ve eldivenler takabilirsiniz, bu da elbette fotoğrafın duygusal kısmını etkileyecektir. . İlkbaharda, elbette önce lastik çizme giyerek su birikintilerinin üzerinden sıçrayarak eğlenebilirsiniz. Sonbaharda yaprak demetleri toplayın ve çelenkler örün.

Yaz aylarında… Yaz elbette açık havada çekim yapmak için en harika zamandır. Bunun tek istisnası öğle güneşi ve bulutlu, gri bir gündür. İlk durumda, fotoğrafın bir tarafında keskin koyu gölgeler, diğer tarafında ise vurgular olacak şekilde fotoğraf çok kontrastlı olabilir.

Bu durumda çocuğun fotoğrafını güneş bir bulutun arkasına gizlenmişken çekmeye çalışın veya çekim zamanını ileri bir zamana alın. İkinci durumda, dikkati çevredeki nesnelerin donukluğundan uzaklaştırmak için filme almayı tamamen reddetmek (tıpkı ilk durumda olduğu gibi) veya ilginç sahnelerle daha büyük planlar çekmek en iyisidir.

Bir yanıt yazın