You are currently viewing Fotoğrafçı – yaratıcı ve iş adamı

Fotoğrafçılık mesleğinin iyi yanı, yaratıcı doğası gereği iyi bir gelir getirmesidir. Ancak hayat çoğu zaman kendini gerçekleştirme ile kârlılık arasında bir seçim yapma zorunluluğunu ortaya çıkarır. Bu iki bileşen her zaman birbiriyle ilişkili değildir. Fotoğrafçının fikirleri yalnızca kendisini ilgilendirmemeli, her şeyden önce müşteri tarafından takdir edilmelidir.

Fotoğraf sanatında ustalaşmak oldukça zordur. Şu anda, becerinin temellerini öğrendikleri çok sayıda eğitim kursu sunulmaktadır. Teknoloji kilit rolü üstlendiğinden, dijital ekipmanla yüksek kaliteli işler yaratmayı öğrenmek çok daha kolaydır. Sorunsuz çalışması, örneğin parlak bir gol veya muhteşem bir jimnastik atlayışı gibi dinamik aksiyonun arka planında başarılı bir anı yakalamanın gerekli olduğu durumlarda özellikle önemlidir. Bu özellikle spor muhabirleri için önemlidir.

Klasik fotoğrafçılıkta görüntünün kalitesi kadar hızı da önemli değildir. Bunu yapmak için çok sabırlı olmanız gerekir. Doğru aydınlatmayı veya doğru açıyı seçmek bazen çok uzun zaman alır. Üç ay çalıştıktan sonra elbette ekipmanların nasıl kullanılacağını öğrenebilirsiniz. Ancak yüksek derecede profesyonellik elde etmek için sürekli pratik yapmanız gerekir. Gerçek ustalık deneyimle ve uzun yıllar süren çalışmanın ardından gelir.

Maestro mu yoksa zanaatkar mı?

Bir fotoğrafçının mesleği iki yönlüdür. Bir tarafı yaratıcı, diğer tarafı iş adamı denilebilir. Her iki hipostaz birbirinden ayrılamaz. Elbette kendinizi tamamen yaratıcılığa ve yenilikçi deneylere adayabilirsiniz, ancak fotoğrafçılık karlı bir iş olmaktan çıkacak ve sonsuza kadar bir hobi gibi kalacaktır. Bütün bunlar elbette harika ama fotoğrafçının yeni ekipmanlara yatırım yaparak gelişme fırsatı olmayacak.

Güçlü bir iş çizgisine sahip fotoğrafçılar iki durumla karşı karşıyadır. Bazıları müşteriler için büyük bir ismin ve ekipman kalitesinin öneminin farkındadır ve bu nedenle eğitim ve reklamlara aktif olarak yatırım yaparlar. Bunu para israfı olarak görenler var. İşleri sadece cihazdaki bir düğmeye basmaktan ibarettir ve görüntü işleme isteğe bağlı ve gereksiz bir iş olarak kabul edilir. Bu tür fotoğraflar “gerçeğin fotokopisi” gibidir.

Her çalışma yaklaşımının artıları ve eksileri olmasına rağmen, kendisini fotoğrafçılığa adayan aynı kişinin hem tamamen estetik özlemleri hem de tamamen anlaşılır bir yüksek gelir elde etme arzusu vardır. Tek soru hangisinin daha ağır basacağıdır. Tüm fotoğrafçılar çıkarcı amatörler olarak görülmemelidir. Her biri birer yaratıcıdır ve meslekte kendilerini gerçekleştirmek için kendilerini ifade etmenin yollarını aramaktadırlar. Para kazanma ihtiyacı, kişinin kendi benzersiz tarzını sürekli ve bazen acı verici bir şekilde aramasını engellemez.Ancak bir usta ne kadar mükemmel olursa olsun iş yaklaşımı olmadan ayakta kalamaz. İş adamının zihniyeti onu teknolojiye yatırım yapmaya, küresel fotoğrafçılık camiasındaki son gelişmeleri takip etmeye, gelişmeyi ve sürekli öğrenmeyi asla bırakmamaya teşvik eder. Bir fotoğrafçıyı herkesin düğününde, yıldönümünde veya kurumsal etkinliğinde görmeyi hayal edeceği, gerçekten harika bir profesyonel yapan şey budur.

Optimum denge

İdeal fotoğrafçı altın ortalamaya bağlı kalan kişidir. Bununla birlikte, iyi bilindiği gibi, pratikte terazinin bir yöne veya diğerine ağır bir şekilde eğilmesi çok daha sık görülür. Bir profesyonel hakkında hangi kriterlere göre sonuç çıkarıyorsunuz? Oldukça kesindirler.

Her şeyden önce hizmetlerin maliyetini, ekipman seviyesini, önceki işin kalitesini dikkate almaya değer. İyi bir fotoğrafçı kendi yeteneklerine güvenir ve hizmet pazarındaki değerinin farkındadır. Fahiş bir ücret talep etmeyecek, ancak neredeyse bedavaya da çalışmayacak. Kullandığı teknoloji hakkında, diğer şeylerin yanı sıra sosyal ağlardaki hesaplar veya web sitesindeki bir sayfa hakkında bilgi vermenin bir yolunu mutlaka bulacaktır. Çalışmasını gizlemeyecek ve portföyünü isteyerek sergileyecek. Mükemmel fotoğraflar bile hafif renk düzeltmesi gerektirdiğinden, fotoğrafçı çerçevelerin işlenmesi hakkında da bilgi verecektir, bu da dijital fotoğrafçılığın özellikleriyle açıklanmaktadır. Başa çıkmaktan zevk alan bir uzman, müşteriyi kesinlikle birkaç bonusla memnun edecektir. İyi bir fotoğrafçı, fotoğrafları tam anlamıyla ertesi gün teslim etme sözü vermeyecektir çünkü sorumlu bir yaklaşımla bu imkansızdır, ancak size haftalarca bekleyerek eziyet de etmeyecektir.

Müşteriyle yapılan görüşmeler sırasında akıllı bir fotoğrafçı mutlaka bir takım sorular soracaktır. Çekim tarihinin yanı sıra o günün planları, etkinlik takvimi hakkında ayrıntılı bilgi edinecek, ayrıntıları netleştirecek ve ilginç yerler önerecek. Bir profesyonel, planlarını mümkün olan en iyi şekilde gerçekleştirmenin yollarını bulmak için müşterinin beklentileri, vizyonu ve fotoğraf çekimi istekleriyle ilgilenecektir.

Bir yanıt yazın